Bed and Breakfast Landhuis Groningen

Omgeving

Bed & Breakfast Landhuis-Groningen bevindt zich bijna op de grens van de stad Groningen in het dorp Zuidwolde-Groningen. Zuidwolde behoort tot de gemeente Bedum en als zodanig tot de Provincie Groningen. Zuidwolde-Groningen biedt derhalve het beste van 2 werelden. Het openbaar vervoer is 4 loopminuten verwijderd van B&B-Groningen. Op de fiets is het centrum van Groningen in 15 minuten te bereiken. Het authentieke Eetcafé Moeke Vaatstra, o.a. voor festiviteiten, is lopende in 7 minuten te bereiken. Rietland voor o.a. (huwelijks)festiviteiten is op de fiets in 10 minuten bereikbaar en lopende een leuke wandeling door het Groninger Landschap. In de directe omgeving heeft zowel de stad Groningen als het Ommeland veel te zien en veel te beleven.
Zuidwolde Brug

Er gaat niets boven Groningen!

De stad Groningen, een bruisende studentenstad, is de jongste stad van Nederland en kent een lange geschiedenis. Wanneer u door de stad loopt zullen de historische gebouwen, pakhuizen en hofjes u zeker opvallen. In het hart van de stad staat de Martintoren. Deze ruim 90 meter hoge toren kunt u tevens beklimmen. Vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht op de stad.

Wist u dat de Martinitoren ook wel d’Olle Grieze (de oude grijze)  genoemd wordt? Hij heeft die bijnaam te danken aan de huidige kleur van het Bentheimer zandsteen.

De stad biedt vele faciliteiten. U kunt lekker winkelen in het winkelcentrum, genieten van een drankje op een van de vele terrasjes, een wandeling maken in de Prinsentuin, vertoeven op de lokale markten op de Grote Markt en de Vismarkt. Ook zijn er vele musea in Groningen gevestigd: het Groninger museum, het Scheepvaartmuseum, het Universiteitsmuseum, het Grafisch museum GR-ID en wat dacht u van het Stripmuseum? Wanneer het mooi weer is, is het goed te vertoeven in het Noorderplantsoen of het Stadspark waar u heerlijk kunt genieten van de zon. Voor een actieve middag kunt u bij de VVV een van de stadswandelingen kopen zoals ‘Groningen de historische binnenstad’, de ‘kunst- of designroute’ of de Hanzewandeling. U kunt dan op uw gemak de stad verkennen, wandelen en onderweg genieten van een lekkere lunch, drankje of ijsje in een van de vele zaakjes die Groningen kent.

Groningen

Bron: SmartCities

Cultuur

Martiniplaza, het conservatorium en Stadsschouwburg en Oosterpoort zijn bij uitstek geschikt om een culturele avond te beleven.Van theater en dans tot popconcert. Ook buiten worden regelmatig festivals georganiseerd zoals De Nacht van de Kunst en Wetenschap, Noorderzon, Swingin’ Groningen en het zeer populaire muziekfestival Eurosonic/Noorderslag. De specifieke seizoenagenda’s zijn bij B&B Landhuis Groningen in te zien en kunt u vinden op de website van het Groninger Uitburo.

Veelzijdigheid karakter van Groningen

Naast de stad kunt u ook gebruik maken van de vele faciliteiten van de omgeving en het zogenoemde ‘ommeland’. In Zuidwolde bevindt zich een authentiek (eet)café met terras aan het Boterdiep en zijn er vanuit daar voldoende mogelijkheden voor fietsers en wandelaars zoals de noordelijke antiek- en curiosaroute, kunst- en tuinroute. Houdt u van kerkelijke monumenten, dan zijn de plaatsen Eenrum, Wirdum, Krewerd, Oosterwijtwerd, Bedum en Godlinze zeker een bezoekje waard. Voor het Groninger Erfgoed waaronder de Borgen met hun historische tuinen, restaurant en bos kunt u terecht in de dorpjes Uithuizen, Slochteren en Leens. De bewoonde vestingstad Boertange (1580/1742) is ook zeker een aanrader evenals Appingedam met haar historische hangende keukens. Kijk voor meer informatie over de regio’s op www.toerisme.groningen.nl.